Bjorn (links) - Jens (rechts) Vanoverschelde
Bjorn (links) - Jens (rechts) Vanoverschelde

Bjorn - Jens Vanoverschelde

Navigatoren sinds 1999 - organisatoren sinds 2004

"Oog voor detail is belangrijk, zowel als deelnemer als organisator!"Onze professionele medewerkers

Rudy Opdenakker

Voorzitter AC Medina

"Als voorzitter van Autoclub Medina bestaat mijn functie tijdens de Belgian Westhoek Classic en "de 5uren..." voornamelijk in het observeren van beide evenementen.

Tijdens het event tracht ik steeds, iets wat op de achtergrond, alle aandachtspunten te analyseren. Nadien maak ik hier een samenvatting van zodat we de verbeterpunten meteen kunnen aanpakken naar de toekomst."

Eric Vanoverschelde

Materiaal verantwoordelijke

"De autosportmicroben... die zitten al jaren in mijn bloed!

Vroeger beleefde ik veel plezier als piloot met mijn Simca Rallye 2... daarna werkte ik als veiligheidsbaanpost op vele rally's en nu help ik mijn twee zonen waar ik kan tijdens hun evenementen.

Mijn voornamelijkste taak bestaat uit het verzorgen van het magazijn.

Voor elk event dienen de nodige materialen te worden voorzien en zorg ik dat elke medewerker zijn taak kan volbrengen."

Ronny Vanparys

Huisfotograaf

"Van in mijn jeugdjaren heb ik de autosportmicrobe te pakken gecombineerd met mijn passie voor fotografie is dit een ideale combinatie.

Waar het vroeger altijd rally was ligt de focus nu ook meer op de regularity. Het is in die tak van de autosport dat ik Bjorn, Jens en Rudy vanaf 2017 heb leren kennen. Mensen die stuk voor stuk gedreven en gepassioneerd zijn in het inrichten van regularity events.

Toen de vraag kwam of ik zin had om foto's te komen nemen tijdens hun Belgian Westhoek Classic was het voor mij een hele eer om dit te mogen doen! Ik ben verheugd om met deze mensen te kunnen en mogen samenwerken, het respect dat ik er voor krijg waardeer ik enorm al is dit vanzelfsprekend wederzijds."

Emma Sobry

Huisfotograaf

"Auto's en autosport zijn altijd al een geanimeerd gespreksonderwerp geweest van mijn broer en mijn papa. Onbewust word je dan toch ook wat besmet door die microbe en dus ging ik al eens mee, zelfs 2 keer als navigator. Soms maken we er een weekenduitstap van, met het ganse gezin, wanneer m'n papa en/of broer zelf deelnemen. Mama (Mia) zorgt voor de catering en ik word altijd aangesteld als teamfotograaf. 

Mijn opleiding Audiovisuele Kunsten aan het SKI te Gent komt daarbij goed van pas. Het liefst fotografeer ik mensen en gezichten, wanneer ze intens bezig zijn met hun autosportpassie. Zowel deelnemers als medewerkers. 

Bjorn en Jens heb ik leren kennen door de Garnalenrit.  Ik herinner mij nog heel goed de memorabele editie in een potdichte mist. Een heuse uitdaging voor zowel deelnemers als fotografen. 

Ondertussen behoor ik ook tot de vaste kern van fotografen. Het is fijn samenwerken met Bjorn en Jens. 

Ik krijg de passagepunten door en daarmee kan ik aan de slag. Ze laten mij doen waar ik goed in ben. 

De Vanoverschelde brothers waarderen als geen andere het werk van hun vele medewerkers. 

En wanneer de deelnemers de dag na een event recupereren van hun inspanningen, dan breien de fotografen er nog een extra marathon dag aan. Honderden foto's sorteren en die zo snel mogelijk online zien te krijgen. Want iedere deelnemer vindt 's anderendaags graag wat foto's van hun auto en zichzelf terug op de sociale media."

Stijn Van de Weyer

Facebook live

"22 jaar geleden heeft het autosportvirus mij gebeten bij Willy Cools (CRS Motorsport) in de garage. Daar is de liefde voor de historische wagens begonnen. 

Een betere leermeester kun je niet vinden om een goeie mekanieker te worden aan mooie en zeldzame historische rallywagens. 

Samen bij CRS heb ik mooie wedstrijden kunnen meemaken. Waaronder Neige et Glace, Rally de Portugal Historico, Luik-Rome-Luik en als hoogtepunt... één van de legendarische Rallye Monte Carlo Historique! 

Dit is waar ik de broers Vanoverschelde ook heb leren kennen. Met mijn goeie vriend Reginald Delmarche, die ik heb leren kennen toen ik mekanieker voor hem was tijdens een rally, beleven we samen veel plezier als reporter en cameraman op de zijlijn tijdens de mooie events van JBR Events."

Reginald Delmarche

Facebook live / Speaker

"Passie voor autosport aangevuld met ervaring als piloot maken dat een enthousiaste babbel nooit moeilijk is over en met andere autosportliefhebbers. 

Van Rallyradio verslaggeving via FB Live's over kennismakingsinterviews bij de technische controles tot en met "heet van de naald" reacties aan de streep. 

Met klank en beeld delen we graag onze passie via de professionele organisaties van JBR Events. 

Kijken er alvast naar uit om ook u beter te leren kennen met camera en micro in de aanslag."

Thijs Sobry

Technische bijstand

"Tja, autosport... Met de paplepel zeker? 

Ik kwam amper boven de veldgewassen uit toen mijn vader mij al meenam naar rally's. Ik wist ook al vrij vlug dat ik autotechnieken wilde studeren. 

Na het VTI volgde een bachelor Autotechnologie, met stage bij M-Sport. En tussendoor ook nog een eigen Kadett C GTE volledig van nul opgebouwd als eindwerk. 

Daar sta je dan als afgestudeerde, kiezen tussen M-Sport of Hyundai Motorsport als werkgever. Het was een mooie periode bij HMSG, niet in het minst omdat er toch wel aardig wat Belgen werken, in de spotlights en achter de schermen. 

Nu kan ik al die opgedane kennis benutten in mijn eigen zaak, PROJECT STS. 

Mijn eerste kennismaking met Bjorn en Jens was door een deelname aan de Belgian Westhoek Classic. Een grappige anekdote is dat vader halverwege de wedstrijd een 'L' op het de achterruit van onze rode Kadett kleefde en het stuur aan mij overliet. Sindsdien heb ik het eigenlijk nooit meer afgestaan. 

Ik heb de gebroeders echt leren kennen door medewerking aan de voormalige Garnalenrit, de huidige 'De 5 uren...' . 

Hun punctuele aanpak en een goed uitgewerkt draaiboek zorgen iedere keer voor een vlot wedstrijdverloop. 

Onze samenwerking gaat sedert 2020 een stap verder, met het verzorgen van de technische bijstand tijdens de Belgian Westhoek Classic. 

Er zijn nog meer plannen voor toekomstige samenwerking. Daarover later meer."

Franky Deblomme

Verantwoordelijke startlocatie Belgian Westhoek Classic

"Autosportvirus is met de paplepel binnengekregen daar mijn vader zeer geëngageerd was binnen de autosport.

Eind jaren 70 tot begin jaren 90 was hij bestuurslid MotorUnion2000, Duindistel, Pak OVL en de VAS alsook piloot (vooral slalom, met mini).

Ik denk dat ik de woorden "Weber" of "Coopers S" eerder kon uitspreken dan enkele andere meer noodzakelijke woordjes.

Hoewel zelf nooit echt aan autosport gedaan, steeds met oldtimers gereden (voornamelijk mini of wat had je gedacht).

De laatste jaren probeer ik ook de autosport geschiedenis van Ronse in leven te houden: MU2000, de 12uren & de 24 uren van Ronse, de slaloms op de Grote Markt... een mooi verleden waar veel ancien piloten mooie herinneringen aan overhouden.

Sinds een kleine 4 jaar werk ik samen met de gebroeders Vanoverschelde en neem ik de start van de Belgian Westhoek Classic op de Grote Markt in Ronse voor mijn rekening.

Mijn eerste indruk van toen blijft nog steeds: perfecte organisatie tot in de puntjes geregeld, zowel voor de medewerkers als voor de deelnemers.

Vorig jaar kon ik zelf deelnemen aan de Belgian Westhoek Classic 2020 (door corona geen start in Ronse dit keer) en het was een plezier om het ook eens mee te maken als deelnemer.

Die deelname smaakte naar meer, hopelijk in 2021 meer van dat."

Stephan Sobry

Verantwoordelijke locaties "De 5uren..."

"Zelf ben ik 52 jaar en woonachtig te Kluisbergen. De West-Vlaamse roots hebben het autosportvirus met zich meegebracht. Als jonge snaak heb ik de gloriedagen van de Groep B's en de West-Vlaamse rallygoden meegemaakt. 

Met trouwen, bouwen, kindjes en beroepsloopbaan raakte de autosport volledig op de achtergrond. 

Toen mijn zoon een jaar of 9 werd, gingen we samen terug de rally's opzoeken, zowat heel België rond. En daar bleef het niet bij.

Opleiding baancommissaris, bestuurslid van de voormalige Autoclub Noordzee en zelf actief in regularity, classics en demo rally's. Meestal in de 'hot seat'. Daarbij links en rechts nog een handje toesteken bij rally's, voor de fameuze « brandblusserronde », tijdcontroles,... 

Ik probeer zoveel mogelijk het ganse gezin erbij te betrekken. Dubbele quality-time dus [knipoog]! 

Door de jaren heen heb ik veel vrienden gemaakt, waaronder de gebroeders Vanoverschelde. 

De doorstart van de Garnalenrit was onze eerste samenwerking, en meteen een schot in de roos. Een record aantal deelnemers, jaar na jaar. Als navigator en organisator hebben ze lef, inzicht en humor. Ze innoveren, leggen de lat hoog en laten niks aan het toeval over. 

Daarom is het een plezier om met deze jonge wolven samen te werken."

Luc & Roos

Verantwoordelijke administratieve controle

Luc: " Mijn passie voor autosport bestaat al meer dan 40 jaar! Vroeger was ik zelf actief in de slalom discipline tussen de jaren '80 & '90). Later stond de autosport op een laag pitje, ondanks we toch regelmatig diverse rally's samen met mijn echtgenote gingen bezoeken...

Ik voelde stilaan dat voor mijzelf deze mooie sport aan het verwateren was... tot op de dag dat ik via de radiogolven (want ja dit is ook mijn hobby) Rudy Opdenakker ontmoette, en na een flinke babbel over...jawel autosport was de link snel gelegd en deden we ons intrede bij de Belgian Westhoek Classic in 2012...en tot op heden doen we dit nog steeds.

Wij kijken er steeds heel erg naar uit, vooral onze betrokkenheid binnen de organisatie alsook de vlotte samenwerking met medewerkers en deelnemers.

Uiteraard kan u ons ook nog vinden als medewerker op andere autosport wedstrijden.

Op naar de volgende!"

En onze enthousiaste marshalls !