CONCEPT

Snakkend naar een roadbook en het competitiegevoel van de navigatieritten en regelmatigheidsrally's? Of jezelf voorbereiden na een lange (onvoorziene) periode van inactiviteit? Of ben je nog niet zo ervaren en wens je de discipline te ontdekken zonder directe tijdsdruk? Dan is Start2Regularity by JBREvents ongetwijfeld deze zomer de (COVID-19 proof) oplossing!

(Re)Start2Regularity by JBREvents combineert ontspanning en competitie dankzij een roadtrip in eigen land waarbij u een roadbook online kan bestellen, rijden wanneer u het wil en uw controlekaart online indient om een gooi te doen naar de (re)Start2Regularity Trophy 2020. Controlekaart indienen? U leest het goed. Het roadbook bevat heerlijke verbindingstrajecten maar ook virtuele regelmatigheidsproeven. 

VIRTUELE REGELMATIGHEIDSPROEVEN?

Virtuele regelmatigheidsproeven zijn regelmatigheidsproeven waarbij u zelf de juiste rijtijd van de regelmatigheidsproef uitrekent. De exacte STARTlijn en de exacte FINISHlijn van een proef is duidelijk aangegeven in het roadbook. Je krijgt per virtuele regelmatigheidsproef een virtuele gemiddelde snelheid voorgeschoteld. Bijvoorbeeld: is je regelmatigheidsproef exact 1,00 km en bedraagt de (virtuele) gemiddelde snelheid 30 km/u, dan is het juiste antwoord van de virtuele regelmatigheidsproef 2 minuten 00 seconden.  Een ideale kennismaking met regelmatigheidsproeven zonder echte tijdsdruk! 


ROADBOOK & LENGTE

Het roadbook is beschikbaar in 2 varianten, om aan ieders wensen te voldoen:

ROADBOOK 'CLASSIC' 
Een klassiek roadbook volgens het bol-pijl principe die haalbaar is voor iedereen. De totale lengte van de route bedraagt +/- 150 km  of +/- 190 km bestaande uit 6 of 7 virtuele regelmatigheidsproeven. Het roadbook is qua lengte aanpasbaar aan uw persoonlijke voorkeur. Deelname aan de competitie is niet verplicht; je kan het volledige roadbook ook als roadtrip rijden.

ROADBOOK 'EXPERT'
Een roadbook inclusief uitdagende navigatiesystemen (geschreven nota's, pijlenrit en puntenrit met windroos). De totale lengte van de route bedraagt +/- 190 km bestaande uit 7 virtuele regelmatigheidsproeven. Het roadbook bevat een grotere variatie aan navigatiesystemen voor de bezielers van navigatie, weliswaar met een route 'in lijn' en zonder complexe opgaves. 


START- EN FINISHLOCATIE

START: IBIS Styles Hotel - Kortrijk (vlot bereikbaar nabij E17 snelweg)
FINISH: geheim; zo'n 20 km ten zuiden van Kortrijk


HOE DEELNEMEN? 

Reserveer uw persoonlijk startnummer op onze webshop, betaal online en ontvang meteen uw roadbook, controlekaart en instructies per email. De automatisch verstuurde email bevat eveneens een persoonlijke inlogcode die u nodig heeft om uw digitale controlekaart in te dienen. Deelnemen aan het competitieve gedeelte is niet verplicht, maar meedingen naar de Start2Regularity Trophy summer 2020 maakt het evenement net uniek en aantrekkelijk!

MAXIMUM 50 BESCHIKBARE PLAATSEN

Om de regio waar het roadbook plaatsvindt niet te overbelasten, zijn slechts 50 persoonlijke startnummers beschikbaar! Enige haast om uw persoonlijk startnummer, uw 'lucky number', te reserveren is dus geboden.


TIMING

- roadbook beschikbaar vanaf zaterdag 4 juli
- u rijdt het roadbook wanneer u het wil
- digitale controlekaart indienen voor 20 augustus
- bekendmaking resultaten eind augustus
- prijsuitreiking zaterdag 19 september (ter gelegenheid van Belgian Westhoek Classic)


VAAK GESTELDE VRAGEN

VOOR WIE IS DIT EVENEMENT?

- teams die kennis willen maken met regelmatigheidsproeven zonder (tijds)druk; het roadbook bevat alle GPS-coördinaten van de stopplaatsen en elke start van een virtuele regelmatigheidsproef

- ervaren teams die:
* hun auto willen testen voor de komende wedstrijden
* hun meetapparatuur willen testen voor de komende wedstrijden
* wedstrijdritme willen opdoen voor de komende wedstrijden
* snakken om eindelijk nog eens een roadbook vast te nemen
* het competitiegevoel opnieuw willen beleven

- met uw partner! De route is uitgezet met bijzondere aandacht voor leuke locaties. Zo ontdekt u op uw route enkele kastelen, doorkruist u een oud stadscentrum die u bereikt via een wel heel bijzondere toegangsweg, pauzeert u bij een klein haventje en krijgt u schitterende vergezichten voorgeschoteld.


HOE DIEN IK MIJN DIGITALE CONTROLEKAART IN?


Uw controlekaart (waarop u de door u berekende rijtijden van de virtuele regelmatigheidsproeven kan noteren) kan u digitaal indienen op de website www.jbrevents.be tot 20 augustus 2020. Om uw digitale controlekaart in te dienen, dient u in te loggen. Uw persoonlijke inloggegevens vindt u terug op de bevestigingsmail die u ontvangt na bestelling van uw roadbook. U kan per gebruiker slechts 1 keer uw oplossing indienen. Meer info omtrent het toekennen van strafpunten en opmaak van de resultaten kan u in het roadbook vinden.


WANNEER ZULLEN DE RESULTATEN BESCHIKBAAR ZIJN?

Een eindklassement zal gepubliceerd worden eind augustus. Tussenresultaten zullen op regelmatige tijdstippen terug te vinden zijn op onze website & facebookpagina. De tussenresultaten zullen geen detailresultaten per virtuele regelmatigheidsproef weergeven om andere deelnemers die de route nog willen rijden te bevoordelen.

Op zaterdagavond 19 september vindt, ter gelegenheid van de Belgian Westhoek Classic, de prijsuitreiking van de Start2Regularity Trophy 'summer 2020' plaats. Aanwezigheid is niet verplicht.


WELKE WAGENS ZIJN TOEGELATEN?

Elk type voertuig, auto-moto-etc, is toegelaten ongeacht de leeftijd van het voertuig.


IK HEB GEEN TRIPMASTER. HOE KAN IK DE JUISTE AFSTAND BEPALEN VAN EEN VIRTUELE REGELMATIGHEIDSPROEF?

In de Apple Store of Google Play Store zijn verschillende gratis tripmeter applicaties te vinden die u kan gebruiken. 


IK NEEM DEEL IN DE CATEGORIE CLASSIC EN WENS DE VOLLEDIGE ROUTE VAN ZO'N +/- 190 KM TE RIJDEN. MOET IK EEN AFZONDERLIJK ROADBOOK BESTELLEN?

Nee, u krijgt na bestelling het complete roadbook van zo'n +/- 190 km digitaal aangeleverd. Wil je voor de kortere versie kiezen, volg dan de instructies in het roadbook die u een stuk van de route doen overslaan. 


IK NEEM DEEL IN DE CATEGORIE CLASSIC EN KIES OM DE ROUTE VAN 150 KM (IPV 190 KM) TE RIJDEN. VERLIES IK DAN METEEN AL MIJN KANSEN IN HET EINDKLASSEMENT?

Nee. Voor de resultaatverwerking komt voor de categorie 'classic' de optionele virtuele regelmatigheidsproef niet in aanmerking. Met andere woorden: ook al kiest u voor de route van 150 km, u maakt perfect kans op eindwinst!