Omwille van COVID-19 en de onduidelijkheid over de opgelegde maatregelen op het moment van het evenement, stellen we het openen van de officiële inschrijvingen uit tot 1 oktober. Per 1 oktober maken we de exacte aanpak van de karaktervolle oriëntatierit bekend, maar we hebben nu reeds verschillende scenario's op tafel liggen! Als eerste op de hoogte blijven? Voer dan een pre-registratie uit. Een pre-registratie betekent niet dat u automatisch ingeschreven bent, maar u wordt wel als eerste op de hoogte gebracht van het openen van de inschrijvingen!

Organisatoren Belgian Westhoek Classic nemen bestaand evenement over!

Er van uitgaande dat de Coronacrisis op dat moment grotendeels achter ons ligt, vindt op zaterdag 24 oktober de eerste editie van 'De 5 uren...' plaats. Het evenement is niet geheel nieuw maar een 'facelift' van de navigatierit 'Garnalenrit' waarbij er de afgelopen 5 jaar reeds een nauwe samenwerking was tussen de vroegere organisator -Autoclub Noordzee- en de uitzetters van Belgian Westhoek Classic.

Meer wedstrijdkilometers, zelfde (compacte) timing en 100% duisternis
"Het was een grote eer om na de stopzetting van Autoclub Noordzee, de organisator van de edities tot en met 2019, het vertrouwen te krijgen het evenement een verder bestaan te geven in een nieuwe verpakking maar we willen het DNA niet aantasten. Het wordt een ouderwetse kaartleesrit 'pur sang' waar navigeren op stafkaart de bovenhand neemt op 'de factor tijd'. Navigeren op stafkaart zonder complexe opgaven maar waar de duisternis de natuurlijke tegenstander zal worden want het evenement speelt zich 100% in de duisternis af! We schotelen een karaktervol tracé van 150 km in het Brugse Ommeland voor, een wedstrijdgebied dat eind oktober RAC rally allures oplevert. In vergelijking met voorgaande edities gaan we dus extra kilometers rijden, weliswaar binnen een compacte (avond)timing. Het loont ongetwijfeld de extra moeite om af te zakken naar Wingene, startplaats van 'De 5 uren...'. En... wie verlangt er na de versoepeling van de Covid-maatregelen niet naar wedstrijdkilometers?"

Pre-registreer in enkele seconden en ontvang het reglement in primeur
Wanneer er meer duidelijkheid is omtrent de versoepeling van de lockdown-maatregelen publiceren we het reglement & inschrijvingsformulier. Heeft u interesse in het evenement? Maak uw interesse kenbaar door een pre-registratie. Een pre-registratie betekent niet dat u automatisch ingeschreven bent, maar u wordt wel als eerste op de hoogte gebracht van het openen van de inschrijvingen!

In een notendop...

foto: Emma Sobry

TIMING
zaterdag 24 oktober 2020 - Wingene
16u00 administratieve controle
18u00 start
23u00 aankomst

CATEGORIEËN

Touring > bol-pijl & ingetekende lijn
Expert > bol-pijl, ingetekende lijn, puntenrit met windroos, pijlenrit, geschreven nota's

ORGANISATIE

Organisatiecomité Belgian Westhoek Classic
AC Medina - Rudy Opdenakker
JBREvents - Jens & Bjorn Vanoverschelde

KAMPIOENSCHAP

De wedstrijd zal verreden worden conform de VAS Classic reglementen.

DEELNAMEPRIJS
60 € per team