Omwille van de coronamaatregelen is er een aangepast programma! Ontdek de exacte inhoud hier.

Wat is 'De 5 uren...'?

'De 5 uren...' is een kaartlees navigatierit in de duisternis via een parcours met RAC rally allures! Kaartlezen in zijn meest pure vorm waarbij de duisternis, de 'RAC style' boswegen en eventueel mist de natuurlijke uitdagingen vormen. Een navigatierit zoals de oorsprong van de discipline het wil!

Het evenement is niet geheel nieuw maar een 'facelift' van de navigatierit 'Garnalenrit' waarbij er de afgelopen 5 jaar reeds een nauwe samenwerking was tussen de vroegere organisator -Autoclub Noordzee- en de uitzetters van Belgian Westhoek Classic. Vanaf 2020 nemen de organisatoren van Belgian Westhoek Classic het bestaande evenement over en dompelen het onder in een nieuwe verpakking.

Meer wedstrijdkilometers, zelfde (compacte) timing en 100% duisternis
"Het was een grote eer om na de stopzetting van Autoclub Noordzee, de organisator van de edities tot en met 2019, het vertrouwen te krijgen het evenement een verder bestaan te geven in een nieuwe verpakking maar we willen het DNA niet aantasten. Het wordt een ouderwetse kaartleesrit 'pur sang' waar navigeren op stafkaart de bovenhand neemt op 'de factor tijd'. Navigeren op stafkaart zonder complexe opgaven maar waar de duisternis de natuurlijke tegenstander zal worden want het evenement speelt zich 100% in de duisternis af! We schotelen een karaktervol tracé van 150 km in het Brugse Ommeland voor, een wedstrijdgebied dat eind oktober RAC rally allures oplevert. In vergelijking met voorgaande edities gaan we dus extra kilometers rijden, weliswaar binnen een compacte (avond)timing. Het loont ongetwijfeld de extra moeite om af te zakken naar Wingene, startplaats van 'De 5 uren...'."

In een notendop...

TIMING
zaterdag 24 oktober 2020 - Wingene
timing

CATEGORIEËN

Touring > bol-pijl & ingetekende lijn
Expert > bol-pijl, ingetekende lijn, puntenrit met windroos, pijlenrit, geschreven nota's

ORGANISATIE

Rudy Opdenakker, AC Medina organiserende renstal
Stephan Sobry, administratief verantwoordelijke
Jens & Bjorn Vanoverschelde, JBREvents sportieve begeleiding

KAMPIOENSCHAP

De wedstrijd zal verreden worden conform de VAS Classic reglementen 2020. Door het opschorten van alle VAS-kampioenschappen komt het evenement niet in aanmerking voor een kampioenschap.

DEELNAMEPRIJS
50 € per team