Organisatoren Belgian Westhoek Classic tellen af naar volgend evenement: 'De 5 uren...' op zaterdag 23 oktober 2021

Ook al is het nog volop nagenieten van een grootse Belgian Westhoek Classic 2021, toch tellen de organisatoren reeds af naar het komende evenement. Op zaterdag 23 oktober 2021 vindt namelijk 'De 5 uren... 2021' plaats met start- & aankomstplaats te Wingene, nabij Tielt.

De 5 uren... 2021 is geen regelmatigheidsrit, zoals zijn 'grote broer', maar legt de nadruk iets meer op het kaartlezen weliswaar zonder 'complexe opgaven' en...met een bijzonder tracé! Het compacte evenement vindt namelijk plaats 'by night' middenin de verlaten bossen van het Brugse Ommeland. De route, zo'n 160 km lang, is uitgezet door navigatoren & organisatoren Bjorn & Jens Vanoverschelde en bestaat uit boswegen veelal bedekt door een laagje bladeren en andere herfsttaferelen. Een schitterend decor dat doet denken aan de RAC-rally in Groot-Brittannië, al bestaat ons parcours wel uit 98% geasfalteerde boswegen. Een tracé in de duisternis dat van nature uitdagingen zal bieden met onder meer een navigatieproef rondom een militair domein...

"In tegenstelling tot de Belgian Westhoek Classic beperkt de tijdsdruk zich tot slechts 1 regelmatigheidsproef en 8 tijdcontroles, gebaseerd op een lage gemiddelde snelheid. Net daarom is deze 'mini-Belgian Westhoek Classic' een ideale leerschool voor wie zijn technieken nog wat wil bijschaven. Starten doen we met een korte 'opwarmingsetappe' inclusief 1 regelmatigheidsproef. Een etappe om er even 'in te komen', kennis te maken met het roadbook en de regelmatigheidsproef dient om eventuele ex-aequo's in het eindklassement van elkaar te scheiden. Pas wanneer de duisternis helemaal gevallen is, trekken we de bossen in met een uitgestrekte rechttoe-rechtaan etappe. Het evenement kent een compacte timing: deelnemers bieden zich aan in de late middag in het wedstrijdcentrum om net voor valavond van start te gaan en 'de nacht' in te trekken. De finish is voorzien rond 22u30. Een leuk -en laagdrempelig- avondje autosportplezier. De wedstrijd komt eveneens in aanmerking voor het VAS Classic kampioenschap. Momenteel prijken reeds 94 teams op de deelnemerslijst. Inschrijven is nog mogelijk, maar we sluiten binnenkort af! Enige haast is dus geboden."

Klassen

De 5 uren... 2021 kent een indeling in twee klassen:

- De expertklasse is voorbehouden voor teams met ervaring in het kaartlezen. De route kent 5 tijdcontroles en de maximale gemiddelde snelheid bedraagt 36 km/u. Er is 1 regelmatigheidsproef opgenomen. Deze categorie komt in aanmerking voor het VAS Classic kampioenschap 2021.

- De touringklasse is voorbehouden voor beginnende teams of teams met weinig ervaring. De route kent 5 tijdcontroles en de maximale gemiddelde snelheid bedraagt 30 km/u. Er is 1 regelmatigheidsproef opgenomen om in geval van ex-aequo's een winnaar te kunnen aanduiden. Deze categorie is ideaal voor teams zonder tripmaster of voor teams die geen ervaring hebben met het rijden van regelmatigheidsproeven, want bij elke bol-pijl situatie in het roadbook zal de exacte passagetijd weergegeven worden.

Alle wagens zijn, ongeacht hun leeftijd, toegelaten.

Route & timing

vanaf 14u30 startpark open

vanaf 15u00 administratieve & technische controle

17u00 START etappe 1

18u00 hergroupering

22u00 AANKOMST etappe 2

Start- en finishlocatie: Wingene, nabij Tielt

Kosten

Het inschrijvingstarief bedraagt slechts 60 € / team, exclusief een eventuele VAS-dagvergunning.

Organisatie

Organisatiecomité Belgian Westhoek Classic - Rudy Opdenakker, Bjorn & Jens Vanoverschelde, Stephan Sobry

Reglement & inschrijven

www.jbrevents.be/de5uren 

Deelnemers 2020

De editie 2020 moest noodgedwongen geannuleerd worden. Indien u vorig jaar was ingeschreven en de keuze heeft gemaakt om uw inschrijving over te dragen naar 2021, hoeft u niets te ondernemen. U maakt automatisch deel uit van de deelnemerslijst 2021. De actuele deelnemerslijst kan u raadplegen op de website.